Class NoteBook

Teoria

1/3 Luokan muistikirjan luominen

 1. Mene osoitteeseen portal.office.com ja valitse "Class NoteBook" luokan muistikirjan luomiseksi.


 2. Yhteistyötilassa opiskelijat ja opettajat voivat työskennellä yhdessä (yhteisöllinen työskentely ja esim. vertaisarviointi).
  Sisältökirjastossa vain opettaja voi muokata sisältöä, mutta opiskelijat voivat kopioida sisältöjä omiin muistikirjoihinsa (materiaalin jakaminen).
  Opiskelijan muistikirjaa vain opiskelija itse ja opettaja voivat nähdä ja muokata (henkilökohtaiset muistiinpanot ja tuotokset).

 3. Muistikirjaan voi lisätä myös useamman opettajan. Lisää vieruskaveri tai kollega muistikirjan opiskelijaksi ja pyydä häntä liittämään itsesi jonkin muistikirjan opiskelijaksi.

 4. Opiskelijoiden lisäämisen toteuttaminen riippuu siitä, miten kunnan tietohallinto on toteuttanut opiskelijoiden tuonnin O365-ympäristöön.
  Kurssikohtaisiin muistikirjoihin opiskelijat voi naputella yksitellen tai tuoda esimerkiksi Forms-työkalun avulla kootusti.

 5. Huom. menemällä osoitteeseen portal.office.com ja valitsemalla "Class NoteBook" voit hallinnoida jo luotuja luokan muistikirjoja. 
  Tämä mahdollistaa esimerkiksi yhteistyötilan lukitsemisen.

2/3 Luokan muistikirjan käyttäminen

 1. Class NoteBookin työkalut ovat pitkälti samoja kuin OneNote -sähköisessä muistikirjassa. Suurimmat erot ovat valmis yhteistyötila opiskelijoiden keskinäiseen työskentelyyn ja valmis osio materiaalin jakamiseen. Voit kerrata OneNote-sovelluksen työkalut edellisestä osiosta.
 2. NoteBookin työpöytäsovellukseen on mahdollista ladata "Luokan muistikirja" -apuohjelma, joka tuo mm. seuraavat toiminnallisuudet (ohjeita)
  1. Opiskelijan tuotosten kopioiminen sisältökirjastoon 
  2. Opiskelijan töiden arviointi
  3. Näytä opiskelijan muistikirjat

3/3 Class Notebook

 1. Luo uusi tai muokkaa jo tekemääsi Class NoteBookkia omalle kurssillesi sopivaksi.
 2. Lisää sinne opiskelijoita ja nimeä yhteistyö ja materiaalikirjasto mieleiseksesi.
 3. Harjoittele sivujen ja osioiden luomista siten, että muistikirjan pysyy edelleen helposti hahmotettavana.
 4. Harjoittele sisältöjen lisäämistä ja linkittämistä.
 5. Pohdi, miten voisit hyödyntää Class NoteBookkia omassa opetuksessasi.